”Historiskt låga nivåer” får familjen af Jochnick att försöka köpa ut bolaget från börsen.

Grundarfamiljen bakom Oriflame, af Jochnick, lägger bud på kosmetikabolaget. Erbjudandet ligger på 227 kronor per aktie och kommer inte att höjas, enligt ett pressmeddelande.

”Vår familj har alltsedan bolaget grundades 1967 varit djupt engagerad i Oriflame och vi känner ett stort ansvar i rollen som bolagets huvudägare. Det har dock blivit allt mer påtagligt för oss att bolaget just nu står inför ett antal utmaningar. Vi anser att bolaget behöver genomdriva omfattande förändringar på sina kärnmarknader, vilket är svårt som publikt bolag”, säger Alexander af Jochnick som är ordförande i Oriflame.

Han är även representant för Walnut Bidco som formellt lägger budet.

ANNONS
ANNONS

Budet innebär en premie om 34,8 procent jämfört med gårdagens stängningskurs på 168,35 kronor, vilket enligt Di är ”historiskt låga nivåer”.

Jämfört med den volymvägda genomsnittliga utdelningsjusterade stängningskursen de senaste tre månaderna är premien 29 procent.

”Aktieägarna ges en möjlighet till en kontant ersättning i dag, att jämföras med fortsatt aktieägande i en verksamhet som har utmanande marknadsförutsättningar. I syfte att ge full transparens för aktiemarknaden lämnar vi vårt bästa och slutliga pris i erbjudandet, som således inte kan höjas”, säger Alexander af Jochnick.