I dag går det rejält utför igen i bergochdalbanan som denna vecka präglat Stockholmsbörsen. Just nu lyser det blodrött – samma dystra utveckling som i Asien under morgonen och i går kväll på Wall Street. ”På kort sikt så kommer vi inte se en stabilisering förrän virusspridningen är i schack”, säger Johanna Högfeldt, investeringsstrateg på Swedbank till SvD.

Strax före lunch hade Stockholmsbörsen dykt med över 3 procent.

Det tunga fallet följer alltså samma trend som i Asien under morgonen, svensk tid, och dessförinnan raset på de amerikanska börserna.

Stockholm är inte ensam i Europa om att ha smittats av coronafrossa. Det skakar på bred front på de europeiska aktiemarknaderna.

ANNONS
ANNONS

”Det kommer fortsätta vara hopp och förtvivlan. Dagsrörelserna kommer fortsätta vara större än vad vi har varit bortskämda med de senaste åren”, säger Linda Lyth, investeringsstrateg på Söderberg & Partners, apropå dagens kraftiga nedgång på Stockholmsbörsen, till SvD.

Enligt tidningen är Stockholmsbörsens breda index nu nere på samma nivå som i oktober förra året. Hela årets uppgång har gått upp i rök.

Dagens stora förlorare uppges vara Autoliv, Skanska, Ericsson och SSAB.