Börsveckan rekommenderar köp av Collector, Enquest, Cloetta, Beijer Electronics och Enlabs i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bonava, Qleanair och Time People Group.

Nischbanken Collector tar en kreditsmäll på 800 miljoner kronor och genomför en nyemission på 1 miljard kronor. Det har fått aktiekursen att falla med 40 procent på en månad, vilket skapar ett köpläge för den riskvillige på tolv månaders sikt, bedömer Börsveckan.

Osäkerheten har ökat i bostadsutvecklaren Bonava som sänker utdelningen. Värderingen är låg, men det ska den också vara. Tidningen vågar inte behålla sitt köpråd, utan sänker rekommendationen till avvakta.

Oljebolaget Enquest har en låg värdering, vilket till viss del är motiverat givet politiska risker som sänker visibiliteten för investerare. Enquest är en högriskaktie, men chanserna väger tyngre än riskerna och Börsveckan ger ett spekulativt köpråd.

Luftreningsbolaget Qleanair noterades på First North i slutet av fjolåret. Utsikterna för rökstationer är osäkra med tanke på att antalet rökare minskar. Däremot ser bolagets luftreningsteknik intressant ut, bedömer tidningen som väljer att avvakta.

Konfektyrbolaget Cloettas bokslut var starkt över hela linjen. Aktien värderas tämligen beskedligt givet dess defensiva egenskaper. Börsveckan ger köpråd för aktien.

Det lilla konsultbolaget Time People Group har haft hög tillväxt och en bra utveckling sedan noteringen på NGM Nordic MTF 2017. Innevarande år ser dock ut att bli betydligt tuffare, bedömer tidningen som ger rådet avvakta.

ANNONS
ANNONS

Teknikbolaget Beijer Electronics föll på rapporten för det fjärde kvartalet. Börsveckan bedömer dock att investeringscaset är intakt och behåller sitt köpråd på tolv månaders sikt.

Speloperatören Enlabs aktie fick en rejäl snyting efter rapporten för det fjärde kvartalet. Tidningen anser att värderingen är billig och upprepar sitt köpråd samt behåller aktien i portföljen.