”Potentialen nu och resten av året är inte fantastisk”, säger Peter Lagerlöf, förvaltningschef på Lannebo fonder, till Di.

ANNONS

Han är inte ensam om en dyster börsprognos framgent. Tvärtom tar samtliga experter som Dagens Industri talat med höjd för att börsen fortsätter skaka, som den gjorde förra veckan.

”Man får ha beskedliga förväntningar på börsen de kommande tre till sex månaderna”, säger DNB:s marknadsstrateg Thomas Jellvik till tidningen.

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI avslutade förra handelsveckan på minus med 1,2 procent.

Särskilt tisdagen förra veckan utmärkte sig med den sämsta handelsdagen på åtta månader, framgår det i artikeln.

”Börsen har diskonterat in återhämtningen, stimulanserna har gjort sitt och tillväxten i USA toppar här och nu. Nu försöker marknaden få ledtrådar om hur centralbankernas kommer att agera och det betyder att börsen blir betydligt stökigare och att man måste tolerera svängningar”, säger Erik Lundkvist, allokeringschef på Coeli, till Di.

ANNONS
ANNONS

Sammanfattningsvis är proffsen pessimistiska i sin syn på börsen den närmaste tiden och Financial Times, som Di hänvisar till, konstaterade även att förra veckan var den sämsta på nästan tre månader för den globala aktiehandeln.

Läs även: Dags för börsnedgång – se grafen [DagensPS.se] »