Inte alltid en dans på rosor att vara daytrader på börsen. Ett starkt psyke som klarar stora svängningar och en rejäl sudd på fickan är grundplåtar för att överleva, enligt en luttrad daytrader. ”Att vara daytrader är lite som att vara en hyena”.

annons
annons

Det säger Börspoddens John Skogman i podden i Affärsvärlden, som han gästar, och syftar på att jaktmarkerna måste vara goda. Som på börsen. Emellanåt.

Han jämför daytraderlivet med traditionell gambling, och han har nog varit lite speltorsk på roulett. Men det var länge sedan och i dag är han klokare när han värderar risk, menar han.

Det gäller att mäkta med tunga börssmällar, så att affärsverksamheten inte kollapsar direkt vid första motgång.

Omkring en miljon kronor bör du som funderar på att bli daytrader ha att röra dig med initialt – för att klara baksmällar.

”Ofta, när någon hade gjort dåliga trades kom de inte till kontoret och då hamnade han i kategorin Missing in action. Och när personen senare sade upp sin kontorsplats hamnade man i Killed in action”, säger John Skogman i podden i AFV.

ANNONS
ANNONS

Han understryker betydelsen av att kavla upp ärmarna och ta nya tag när det går åt pipsvängen.

”När man har tagit dåliga bets vill man bara skylla ifrån sig: ’det är alla andras fel’ men du måste göra och tänka som basketspelaren Kobe Bryant gjorde: du måste gå upp tidigare och jobba ännu hårdare för att hitta andra affärer”.