Börsveckan rekommenderar köp av Invisio och Swedbank samt ger rådet teckna Implantatica och Readly i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Nordea och Irisity samt lämnar säljråd för Axichem. Vidare plockar Börsveckan in Ferronordic i sin portfölj.

Implantatica genomför en nyintroduktion på First North. Peter Forsell är läkare, innovatör och entreprenör som redan utvecklat och kommersialiserat ett implantat. Nu siktar han på att bygga ett ännu större bolag, nämligen Implantatica. Mycket talar för att han och bolaget kommer att lyckas igen, bedömer tidningen och ger rådet teckna.

Digitala tidningstjänsten Readly rider på starka trender i sin nyintroduktion. Det finns dock stora utmaningar och bolaget har mycket kvar att bevisa. ”Det blir en klassisk ”teckna och sälj” rekommendation här”, skriver Börsveckan

Kommunikationsutrustningsbolaget Invisio har en bra plattform för framtida tillväxt. Orderingången ökar och bolaget tar marknadsandelar. ”Risken är högre än i normalt givet värderingsmultiplarna, men vi landar ändå i ett köpråd”, skriver tidningen.

ANNONS
ANNONS

Positiv trend och värdering som lockar

Swedbank överträffade marknadens förväntningar i andra kvartalet, med stöd av stigande volymer och marginaler. Kreditförlusterna är fortfarande betydande, men trenden är positiv. Värderingen är attraktiv och förhoppningsvis är utdelningen återigen hög nästa år, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Nordeas rapport för andra kvartalet var ungefär som förväntat. Siffrorna var åt det svaga hållet, men ledningens framåtblickande kommentarer var mer optimistiska. Tidningen ger rådet avvakta och tror att Swedbank är ett klart bättre alternativ.

Capsaicin som finns i chili har väldokumenterade, positiva hälsoeffekter, vilket Axichem tagit fasta på genom att utveckla produkter som bygger på detta. Bolaget har väldigt mycket kvar att bevisa, bedömer Börsveckan och ger säljråd.

Irisity inom intelligent kameraövervakning tecknade i somras ett viktigt avtal med G4S. Aktien erbjuder stor potential till hög risk, anser tidningen som väljer att avvakta.