Så beskrivs en av Wall Streets mäktigaste frontfigurer i en ekonomiblogg på Fokus.se. ”Idoliseringen av Warren Buffett måste dö”.

ANNONS

Det anser Emanuel Sidea, som menar att Warren Buffett, god för motsvarande 720 miljarder kronor enligt artikeln och en av världens rikaste, står för ”en perverterad syn på kapitalism och pratar i klyschor”.

Buffett har, skriver bloggaren på den ansedda, svenska tidskriftens sajt, byggt upp sin förmögenhet på tvivelaktiga grunder och propagerar för monopol och oligopol.

”Att kapitalismens främsta försvarare föredrar en perverterad kapitalism där konkurrenterna är få är i sammanhanget talande. Finansmarknadens uppburna idol är en oförblommerad monopolist”, heter det i ekonomibloggen på Fokus.

Enligt skribenten finns det ingen anledning att se upp till den 88-åriga Wall Street-kändisen, även kallad Oraklet från Omaha, som slänger ur sig en massa snömos om börsen och ändå betraktas som en finansgeni.

ANNONS
ANNONS

”Warren Buffetts perverterade syn på kapitalism har blivit det normala. Det måste få ett slut”, dundrar ekonomibloggaren på Fokus.