”Jag har faktiskt undvikit att tänka på det, innan affären är helt klar”, säger han till Di.

Helsingborgaren Alf Svedulf, som han heter, äger 18 procent av kapitalet och 23 procent av rösterna i it-konsultbolaget Acando, som nu har fått ett bud från den kanadensiska bjässen CGI, vilket på måndagen fick aktien att tokrusa, som Dagens PS berättade i en morgonrapport från Stockholmsbörsen.

Dagens Industri konstaterar nu att Alf Svedulf i egenskap av största ägare i Acando blir den största vinnaren om budet från CGI går igenom.

Han förklarar, eftersom han varit med så länge i bolaget, han sitter även i styrelsen, att ”det är lite vemodigt att sälja”.

ANNONS
ANNONS

Samtidigt har han blivit övertygad om att det är klokt att säga ja, berättar han, när det kommer ett sådant här bud. Alf Svedulf gör ett klipp på 760 miljoner kronor, enligt Di, om allt går i lås.

På frågan från Di vad han ska göra med alla pengar, om affären blir av, svarar Alf Svedulf att han kan tänka sig fortsätta investera i tyska fastigheter.

”Sedan ska jag nog också hitta något mindre bolag som kan göra en ny resa. Det är förstås osäkrare men klart roligare än fastigheter. Jag är ju 80 år och behöver något att tända till på!”