Luttrat börsproffs konstaterar att det aktuella bolaget ”är med på tåget”.

ANNONS

Marcus Hernhag på Privata Affärer tipsar placerare om Plejd, som kan det här med ”internet of things och artificiell intelligens”, framgår det, liksom att bolaget är noterat på Aktietorget.

Enligt analysen har Plejd växlat upp för att växa och kapa åt sig marknadsandelar. Försäljningen  i bolaget uppges ha lyft från 6,3 miljoner till 17,4 miljoner kronor under årets första kvartal ”och det under lönsamhet”.

Nu stundar expansion resten av året till Norge och Finland, berättar PA-skribenten, som även berättar att produktionen går på högvarv och att bolaget gjort ett strategiskt förvärv av Pluspole för 23 miljoner kronor.

Där till har Plejd, enligt Marcus Hernhag, fått ett kassatillskott på 64 miljoner kronor i en riktad nyemission under våren; antalet aktier har i med Pluspole-köpet ökat till 9,155 miljoner och börsvärdet på Plejd uppges nu vara 617 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Den här aktien passar, enligt analysen, ”trendföljande placerare och chanstagare” som vågar ta risk. Risken bedöms nämligen som hög men potentialen i teknikaktien anses alltså vara god.