Dagens PS

Luttrad börsskribent avråder lycksökare

tillväxtbolag hög risk
Med höga värderingar följer hög risk och Privata Affärers börsprofil Marcus Hernhag varnar för klen avkastning i flera av börsens tillväxtbolag. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 17 sep. 2018Publicerad: 17 sep. 2018

Slår fast att “är du inte fullblodsproffs lär du förlora pengar”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Marcus Hernhag är känd i spalterna för Privata Affärers läsare. Han har skrivit flera böcker om aktier och i en nu aktuell krönika på tidningens sajt tar han upp derivatinstrumentet CFD:er och konstaterar att så gott som åtta av tio ickeprofessionella kunder är torsk på CFD-handeln hos de stora marknadsdominanterna på området: CMC Markets och IG Markets.

“Det finns många olika produkter för att försöka tjäna pengar på prisnedgångar eller utnyttja felprissättningar, men är du inte fullblodsproffs lär du förlora pengar”, skriver Marcus Hernhag bland annat och understryker vikten av att både ha mycket tid, kunskap och energi för att ägna sig åt den här typen av börshandel.

“Som du säkert anar tror jag den passiva utdelningsvägen är enklast och mest lönsam för de flesta placerare”, resonerar Hernhag på Privata Affärer, där han även framhåller att Stockholmsbörsen ända sedan 1919 stiger under sina tioårsperioder, enligt mätningar, “i 99 procent av fallen”. Därför är det inte lönt, menar han, att inta en bearposition där den negativa exponeringen ska kompensera för eventuella aktiefall – det är en för kortsiktig horisont, enligt hans sätt att se på saken.

Läs mer: Hernhag: Den enkla vägen är också den lönsammaste >

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS