Dagens PS

Tips på skräckresor - känsliga varnas

En kvarglömd och trasig docka på skolgården i Pripjat nära Tjernobyl. (TT)
En kvarglömd och trasig docka på skolgården i Pripjat nära Tjernobyl. (TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 27 okt. 2016Publicerad: 27 okt. 2016

Resesöksajten Momondo satte redan inför fjolårets halloween-firande ihop ett perfekt paket för skräckförtjusta entusiaster.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Du som törs utmana ödet har nu chansen.
Här är sex resor till “världens mest skrämmande platser”.

1) Pripjat i Ukraina är rena spökstaden. Befolkningen flydde i panik och rädsla för den radioaktiva strålningen i samband med Tjernobylkatastrofen. Husen gapar tomma, men skåpluckorna står fortfarande öppna där många kvarlämnade sina tillhörigheter. På skolgården “ligger bortglömda dockor med vittrade plastansikten och skelettet av den övergivna nöjesparken vakar som en skugga över staden”, skriver Momondo, som tipsar dig som njuter av kalla kårar längs ryggraden att börja med att flyga till Kiev och därifrån ta dig vidare till Pripjat.

2) Capela dos Ossos, Portugal, är ett 1500-talskapell vars väggar består av skelett från riktiga människor. I kedjor från taket hänger dessutom liken från en man och ett barn – räkna alltså med att håren på armarna kan komma att resa sig.

3) Trenton Psychiatric Hospital, Philadelphia, USA. På det nedlagda mentalsjukhuset jobbade en läkare som trodde att han kunde bota patienternas galenskaper genom att i tortyrliknande former dra ut deras tänder och organ.

4) The Door to Hell – Derweze, Turkmenistan. Här brinner en evig eld, vilket betecknas som ett mysterium. “1971 borrade Sovjet ett hål i Karakumöknen i Turkmenistan. Syftet var att hitta naturgas, men marken kollapsade och blottade ett 70 diameter stort hål. För att förhindra spridningen av giftig gas satte de eld på kratern – 45 år senare brinner det än”, enligt Momondo.

5) Island of the Dolls – Mexico. Här hänger 1.500 dockor i träden, mycket spektakulärt. Dockorna påstås skydda den lilla ön från spöket efter en flicka som drunknade i området på 1950-talet.

6) S:t Georges Church, Tjeckien. Här sitter “spöken” i kyrkraderna, ditplacerade av en konstnär. Sevärdheten sägs locka tusentals turister varje år.

För dig som inte är så begeistrad av skräck och fasa finns förstås andra destinationer att turista på. Dagens PS kunde i går, onsdag, berätta om världens hetaste resmål.

Vi har tidigare även berättat om vad du som turist inte får göra på resan, 10 grymma dössynder, liksom vilka resor som står högst i kurs bland svenskar i höst och vinter.

För dig som gillar opera och/eller konst finns det också alternativ.

LÄS MER: “Hetaste resmålen i världen 2017” >

LÄS ÄVEN: “Hit reser svenskarna i höst” >

LÄS MER: “Skållheta uppstickare på resefronten” >

LÄS OCKSÅ: “Fyra operahus av världsklass” >

LÄS VIDARE: “10 grymma dödssynder på resan” >

LÄS OCKSÅ: “Kultur på andra sidan sundet” >

LÄS PRESSMEDDELANDET: “Världens mest skrämmande platser” >

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS