Dagens PS har skrivit flitigt om ”USA:s mest hatade vd”, Martin Shkreli. Den unge hedge-fondmiljardären väckte ramaskri när han chockhöjde priserna på en livsviktig medicin med 5.000 procent. Efter det har han både hunnit gripas av FBI, få kicken som vd för omstridda läkemedelsbolaget Turing Pharmaceuticals samt reta gallfeber på en hel hip-hopvärld.

Och det är just det sistnämnda som nu är i fokus när Martin Shkreli gör comeback i mediebruset. I oktober i år lovade den unge affärsmannen att han skulle göra hela sin samling av osläppt musik från artister som Beatles och Nirvana offentliga – om Donald Trump vann valet.


Ett löfte han nu verkar hålla. Som amerikanska USA Today uppmärksammar började Shkreli i dagarna spela upp aldrig tidigare spelade låtar från hip hop-gruppen Wu-Tang Clan under en livesändning på nätet. I klippet förklarar han att han egentligen är förbjuden att spela upp musiken offentligt, enligt ett kontrakt mellan honom och artisten.

ANNONS
ANNONS

”Uppenbarligen äger jag ju musiken som jag köpt för dyra pengar. Så på många sätt borde inte kontraket betyda så mycket. Men jag är en person som håller mitt ord och känner mig tvungen att spela upp lite av det.”

Om Martin Shkreli även håller sitt löfte när det gäller Beatles- och Nirvana-musiken återstår att se.

MISSA INTE: Hemlig plan gjorde hatad vd stenrik [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Ramaskri när ansiktskräm chockhöjs till 10.000 dollar [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: Martin Shkreli releases Wu-Tang Clan songs [USA Today] >