Orsaken till bitterheten tycks vara det faktum att Simon & Garfunkle splittrades första gången redan 1970 – bara sex år efter gruppens bildades. Uppbrottet kom nästan omedelbart efter utgivningen av den gigantiska superhiten ”Bridge over troubled water”. 

”Jag vill inte tala illa om Paul Simon, men det verkar mycket perverst att inte njuta av äran utan i stället lämna allt. Galet. Vad jag skulle ha gjort var att ta en paus från Paul, för han började verkligen gå mig på nerverna. Skämten hade sinat”, säger Art Garfunkel till The Telegraph.

”Men ett års vila var allt jag behövde. Jag sa: ’Jag är inte gift än. Jag vill hoppa på en BMW-motorcykel och köra runt i Europa och jaga tjejer’”, fortsätter han.

”Hur kan du lämna den här lyckoplatsen på toppen av världen, Paul? Vad är det som pågår, din idiot? Hur kan du släppa det, din tönt?”

ANNONS
ANNONS

Art Garfunkel talar dock samtidigt varmt om sin ”gamle vän”, som han växte upp tillsammans med. Men tillägger också att han tyckte synd om Paul Simon i skolan för att han var kort. Garfunkel säger att han erbjöd Paul Simon kärlek och vänskap som kompensation.

”Och den gesten har skapat ett monster. Slut på intervjun”, säger Art Garfunkel till The Telegraph.

LÄS MER: Art Garfunkel on Paul Simon: ’I created a monster’ (The Telegraph) »

https://www.youtube.com/watch?v=Z-8ClnMMSZw