(Foto: TT)

Hela paketet av härvor kopplas till tidigare vd:n.

ANNONS
ANNONS

Taxiappjätten Uber förekommer i minst fem potentiella brottsutredningar som det amerikanska justitiedepartementet initierat.

Det är minst två utredningar mer än tidigare trott, rapporterar Bloomberg News.

Utredningarna omfattar bland annat stöld av affärsdokument från Alphabets enhet inom autonom körning, Waymo, och övertramp kring lagarna om pristransparens.

Även bolagets mjukvara Greyball är separat föremål för en närmare granskning av de amerikanska myndigheterna, enligt uppgift.

Baserat på de intervjuer som nyhetsbyrån gjort med över ett dussintals befintliga och tidigare anställda på Uber är bolagets samtliga legala problem kopplade till tidigare vd:n Travis Kalanick.

Den tidigare Uber-chefen och hans inrättade legala avdelning inom bolaget uppges ha skapat en anda av regelbrytande som nu har översvämmat företaget i tvister och federala utredningar.

Hans ingripanden ställde ibland bolaget inför en större legal risk, hävdade en grupp av större investerare när de fick honom att avgå som vd i juni, skriver nyhetsbyrån.

Nya vd:n Dara Khosrowshahi har sedan han tog över bett om ursäkt för sin föregångare och sagt till de anställda att de närmaste månaderna blir brutala.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS