ANNONS
ANNONS

SAS-strejk kan bryta ut efter påsk

Flygbolaget SAS pilotförhandlingar har brutit samman i hela Skandinavien. Om en konflikt bryter ut sker det efter påsk. (Foto: TT)

Flygbolaget SAS pilotförhandlingar har brutit samman i hela Skandinavien. Om en konflikt bryter ut sker det efter påsk, meddelas det i ett pressmeddelande.

SAS Pilot Group, SPG, som består av SAS-piloter i Danmark, Norge och Sverige, har tidigare brutit förhandlingarna i Norge och Sverige. I går, måndag, bröts förhandlingarna också i Danmark och SPG har lagt varsel om konflikt från och med klockan 00.00, fredag den 26 april i Danmark, Norge och Sverige. Brutna förhandlingar innebär att medling kan/skall ske i enlighet med nationell lagstiftning.

”Om medling, mot förmodan, inte lyckas, kommer den konflikt som nu varslats bryta ut först efter påsk. Det betyder att våra passagerare inte kommer att påverkas under påskhelgen”, skriver SAS.

ANNONS
ANNONS

Innan förhandlingarna startades valde SAS att ensidigt säga upp existerande avtal som rör samarbete, produktion, karriärvägar och anciennitetsprinciper. SAS anser att det är oförståeligt för SPG varför dessa avtal skulle vara oförenliga med ett framgångsrikt SAS. Företaget har under lång tid klarat sig bra med dessa avtal.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS