ANNONS
ANNONS

7 working holiday-resor för unga

"I Sydkorea möts den moderna utvecklingen med landets rika historia. Under samma resa kan man ta del av tekniska nyheter och världens snabbaste internet samt besöka några av landets 12 världsarv som listats av UNESCO.", skriver Momondo. (Foto: Momondo)

Hit ska du åka och så här förbereder du äventyret, enligt resesöksajt.

Momondo rekommenderar unga som planerar att arbeta utomlands i sommar att förbereda sig redan nu.

”Att resa på ett working holiday-visum är en otrolig möjlighet om man inte har så stor reskassa vid resans början. Genom att kombinera en lång resa med arbete kan man dessutom få en unik inblick i en kultur och har tid att uppleva väldigt mycket av vad landet har att erbjuda”, säger Carl Sundberg, svensk talesperson på Momondo, i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Rådet är att alltid ta kontakt med landets ambassad för att ta reda på den senaste och viktigaste informationen om regelverket i landet.

Ansök om jobbvisum i tid. För att ansöka krävs generellt en liten budget som kan hjälpa under den första tiden i landet tillsammans med en hemresebiljett och försäkring.

I flera länder är det inte tillåtet att stanna hos samma arbetsgivare längre än sex månader. Tänk på det.

Här är sju tips på working holiday-resor från Momondo:

Lantbruk och surf i Australien

Fåraherde på Nya Zeeland

Språkutveckling i Hong Kong

Modern teknik i Sydkorea

Läs spanska i Argentina

Upplev mystik och kultur

Smaka på Kanada

Detta är enligt resesöksajten ett urval av destinationer som erbjuder working holiday-visum för svenskar utan att du behöver ha jobb eller sponsor på förhand.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS