ANNONS
ANNONS

10 grymma dödssynder på resan

Ormtjusare är vanligt i vissa länder, det handlar oftast om kobror som får tänderna brutalt utdragna för att ormarna inte ska utgöra någon fara för turister. (TT)

World Animal Protection (WAP) konstaterar att över en halv miljon djur varje år plågas inom turistnäringen, skriver resemagasinet Vagabond och hänvisar till en universitetsundersökning på området där WAP rankar de tio grymmaste turistattraktionerna.

Totalt 188 världsomspännande djuranläggningar synas i sömmarna i kartläggningen och hela 75 procent av djuren på dessa anläggningar missköttes eller plågades, enligt artikeln.

Det första tabut för turister på listan (1) är att rida elefanter. Liksom tigrar tas elefanterna från sina mammor när de är små, de blir ofta slagna och sparkade – ett sätt att tämja djuren, enligt den galna turistcirkusen.

ANNONS
ANNONS

När det gäller tigrar (2) hålls dessa fastkedjade i små burar för att turister ska roa sig med att ta selfies tillsammans med tigrarna.

Lejonvandringar, som är vanligt i Sydafrika, kommer trea på något-du-absolut-inte-ska-göra-listan.

Sedan följer björnparker (4), att hålla i havssköldpaddor (5), delfinuppträdanden (6), dansande apor (7), dricka kaffe på spillning från indiska palmmårdar (8), applådera ormtjusare (9) och besöka (dåliga) krokodilfarmer.

LÄS ARTIKELN: ”Djurrättsorganisationen: Här är världens 10 grymmaste turistattraktioner” [Vagabond] ›

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS