ANNONS
ANNONS

Swedbank satsar 154 Mkr i svenskt poddbolag

På bild: mediaprofilerna och podcast-duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. (Foto: TT)

Poddplattformen Acast har tagit in 154 miljoner i nytt kapital från Swedbank Roburs och Norrons fonder, skriver Di Digital.

För pengarna stod även fonden Swedbank Robur Microcap som går in som ny investerare i bolaget. Swedbank Robur som inte har en vana av att investera i onoterade företag som Acast beskriver deltagandet på följande sätt:

”I USA finns det många duktiga fonder som investerar i onoterat. Det har än så länge inte förekommit så mycket i Europa eller Sverige. Därför har vi startat en microcapfond, den första i sitt slag, som är inriktad på onoterade bolag på väg mot börsen”, säger Carl Armfelt, som är en av förvaltarna bakom Swedbank Robur Ny Teknik till Di Digital.

ANNONS
ANNONS

Swedbanks nya fond avser alltså att bara investera i företag med sikte på börsen. För Acasts del finns dock några sådana planer ännu inte på plats.

Pengarna från den senaste rundan planerar Acast att använda till att bygga ut den tekniska infrastrukturen på sin plattform.

Acast är vad gäller resultatet inte ett lönsamt företag. Bolaget gjorde en förlust på 52,5 miljoner kronor förra året på en omsättning som uppgick till 49,8 miljoner kronor.

ANNONS
In this article

ANNONS

ANNONS