ANNONS
ANNONS

Amazon öppnar jättekontor på Manhattan

Amazontoppen Jeff Bezos. (Foto: TT)

Hyr från och med nästa år en kontorsyta på 33.350 kvadratmeter i New York.

Det skriver The New York Post.

Det ingår i en ordentlig satsning från e-handelsjätten med målet att låta 2.000 nyanställda jobba där.

ANNONS
ANNONS

Amazon uppgav att det nya kontoret som är på Brookfield 5 Manhattan West blir bolagets primära för marknadsföringsdivisionen. Som en del i avtalet planerar Amazon också att spendera 55 miljoner dollar på att fräscha upp vissa av våningarna i byggnaden.

Amazons kontorsåtagande i New York sker vid en tidpunkt när bolaget är på jakt efter ett andra huvudkontor i Nordamerika.

New York meddelade tidigare i veckan genom Alicia Glen, vice ansvarig för bostäder och den ekonomiska planeringen i storstaden, att man är mer än redo att bli det andra huvudkontoret för Amazon.

Alicia Glen uppgav att New York hoppas kunna locka till sig Amazon med den stora tillgången till olika branscher som Amazon vill in på, däribland reklam, media, mode, mat och finans.

Amazon har sagt att ett andra huvudkontor kommer att innebära en investering på fem miljarder dollar och leda till 50.000 skapade jobb under de kommande 15 till 17 åren. Boston har nämnts som en favorit och under gårdagen meddelade Oak Brooks vid Chicago sitt formella intresse. I Oak Brooks har McDonalds just nu sitt huvudkontor men bolaget ska flytta vilket gör att deras fastighet blir ledig.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS