ANNONS

Svenskt börsbolag kopplas till porr

sy180759.jpg

Catena Media, vars affärsidé är att slussa användare vidare till globala nätspelsjättar via portalsajter, hittas i länklistor jämte reklam för eskortsajter och piratstreamingsidor. Direkta länkar från porrsidor förekommer också, enligt Di Digital.

ANNONS
ANNONS

Men på Catena Media, som börsnoterades på First North i februari i år och som har ett börsvärde på omkring 2 miljarder kronor, slår man ifrån sig att man skulle använda sig av dessa ”ljusskygga” sajter för att värva kunder. Mediebolagets affär är beroende av så kallad ”sökordsoptimering” (att bolaget sajter placerar sig högt i Googles sökresultat reds.anm.) och det hela är en smutskastningskupp från konkurrenter för att ge Catena Medias hemsidor skräpstatus i sökjättens ögon, menar medgrundaren Erik Bergman.

”Det finns fula knep i alla branscher. Vi väljer att vara den som sköter detta snyggt och inte väljer att ta strid med någon om detta annat än att rapportera dessa länkar till Google så att de inte påverkar våra rankningar”, säger Erik Bergman.

LÄS VIDARE:Porr- och piratlänkar till Catena Media [Di Digital] »

PS. Oavsett vem som ligger bakom länkarna från porrsajter till Catena Medias hemsidor innebär det en enorm affärsrisk för det svenska börsbolaget, konstaterar Di Digtals Daniel Goldberg. ”Frågan är om Catena Medias aktieägare förstår den saken.” [Di Digital] »

LÄS ÄVEN: Börssuccé för svenskt techbolag – grundarna cashar in 270 miljoner [Breakit] »

Missa ingenting – få dina nyheter via Facebook!

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS