ANNONS
ANNONS

Goda råd: Så övervintrar din ekonomi

I artikeln får du sex tips på hur du klarar de tuffa månaderna efter jul. (Foto: Unsplash.com)

Små, enkla tips på hur du sparar pengar de tuffaste månaderna efter jul.

Vi befinner oss en bra bit in i januari och decemberlönen är antingen slut eller på väg att bli det. När den nya lönen dimper ner för de allra flesta på fredag den 25:e är det ett lika välkommet som efterlängtat tillskott i hushållskassan.

Januari brukar vara den fattigaste månaden och enligt en Blocket-undersökning, genomförd av Sifo, tar decemberlönen slut i snitt redan den 20:e januari.

ANNONS
ANNONS

Men det går att undvika att hamna i den här typen av prekära situationer genom att vara lite smart ekonomiskt. Swedbank och Blocket radar upp sex spartipsDina pengar i Expressen, väl värda att ta fasta på:

1) Rensa vinds- och källarförråd och annonsera sedan ut prylarna på nätet. Enligt en Blocket-undersökning har svenskarna oanvända saker till ett värda av i snitt 8.000 kronor som bara ligger hemma och ”skräpar”.

2) Köp inget som du inte behöver eller har nytta av.

3) Gå igenom kylskåp och skafferi och laga mat på det som finns. Varför rusa till matbutiken om du kan ta hand om rester?

4) Hoppa över dyra luncher ute, ta med matlåda i stället.

5) Om möjligt, cykla till jobbet och lämna bilen hemma. Det går att spara 1.000 kronor varje månad på bränslekostnader om bilen får stå i stället för att pendla fyra mil, som exemplet avser.

6) Roa dig med gratis underhållning med nära och kära. Strunta i kostsamma bio- och restaurangbesök. Laga god mat ihop, spela spel och ha kul tillsammans – gratis.

När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS