ANNONS
ANNONS

Shoppa smart – spara pengar

I stället för att bränna alla pengar på rea, som i vissa fall kanske inte är någon rea, går det att tjäna pengar på sparkonton med hög ränta. (Foto: Unsplash.com)

Köp inte grisen i säcken på fredag på Black Friday. Handla klokt och spara och tjäna pengar i stället för att stirra dig blind på röda prislappar.

Allt är inte är guld som glimmar och på samma sätt är det inte säkert att rea är rea. Även om anslaget ser ut så.

Det går givetvis att göra rejäla klipp dagen till ära, men det går också att avvakta till mellandagsrean och tjäna gott om pengar på kuppen. Så även om du är stadd i kassan på Black Friday kan det vara sunt att inte dra på alltför stora spenderbyxor.

ANNONS
ANNONS

Black Friday infaller alltid fjärde torsdagen i november, dagen efter amerikanska Thanksgiving, och denna gång är det samma dag som de flesta i Sverige får sin lön, nu på fredag den 23 november.

Shoppa med sunt förnuft på Black Friday. Det kommer en mellandagsrea också och dessutom finns det utrymme att få pengarna att växa på rätt sparkonto. (Foto: Unsplash.com)
Shoppa med sunt förnuft på Black Friday. Det kommer en mellandagsrea också och dessutom finns det utrymme att få pengarna att växa på rätt sparkonto. (Foto: Unsplash.com)

Dagen har blivit en helg. Black Weekend följs av Cyber Monday för alla som shoppar på nätet och ofta pågår rean en hel vecka.

Alltjämt står rådet fast: håll i pengarna, shoppa med hjärnan och inte med hjärtat, och låt inte ha-begäret styra utan tänk efter både en och två gånger innan du öppnar plånboken.

Värdefulla spartips inför Black Friday:

1. Rusa inte och köp första bästa pryl för att den reas ut till 70 procents rabatt, spar pengarna till mellandagsrean eller efter nyår. Då har sannolikt priset gått ner ännu mer.

2. Skapa en budget och alla pengar som blir över efter readagarna sätter du in på ett sparkonto med god avkastning, lämpligen här.

3. Bränn inte hela novemberlönen på Black Friday, se till att ha en sparbuffert till jul- och nyårsfirandet.

4. Spana in prisjämförelsesajter innan du klipper till på Black Friday. I synnerhet när det gäller elektronikvaror som mobiler, tv-apparater och tv-spel och liknande som handlarna normalt prissänker lagom till Black Friday. Rådet är att i stället för att kasta pengar i sjön går det att få bra sparränta på överblivna pengar hos rätt aktör.

5. Om du är på jakt efter kläder och accessoarer är tipset att satsa på varor som är prissänkta med minst 40 procent.

6. Kom ihåg, köp bara det du har behov av och pengarna som blir över placerar du tryggt på det här sparkontot med 6,60 upp till 10 procents ränta beroende på om du väljer bindningstid eller ej.

När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS