ANNONS
ANNONS

Gyllene tillfälle att spara pengar 2019

Ökat jobbavdrag och minskad statlig skatt ger utökade möjligheter att spara pengar 2019. (Foto: TT)

Många hushåll får i år mer pengar i plånboken och det öppnar för mer sparande.

Med höjd brytpunkt för statlig skatt och ökat jobbavdrag får många svenskar bättre privatekonomi. Det betyder att möjligheten att spara pengar utökas.

”Kanske ska man nu spara allting. Lägg undan på ett månadssparande för en tuffare framtid”, säger Di:s Hans Bolander och får medhåll av kollegan Jenny Petersson, som menar att det kan vara klokt att göra ”en översyn av hushållets utgifter så här i början av året”.

ANNONS
ANNONS

Återkommande undersökningar visar att ungefär 15 procent av svenskarna har mindre än en månadslön tillgodo för oförutsedda händelser, och 6 procent har inga sparpengar alls.

Enligt experterna bör du ha minst två månadslöner i sparbuffert. Flera rekommenderar dig också att sprida ut sparandet och ha en del av pengarna på ett sparkonto och kanske resten i fonder och aktier.

Ett annat råd till dig som vill spara pengar är att ha ett stående avdrag till sparkontot varje månad.

Här är fem tips till dig som tänker spara pengar i år:

  1. Sätt upp en budget för dina inkomster och utgifter, mat och nöjen inkluderat, och avsätt en realistisk summa varje månad till sparande.
  2. Sälj prylar, kläder och sådant du inte behöver och placera sedan pengarna på ett smart sparkonto.
  3. Se till att få bra sparränta på dina pengar. Tänk på att sparräntan hos de traditionella bankerna är noll och det finns andra alternativ.
  4. Ordna så att samma summa dras automatiskt till ditt sparkonto varje månad.
  5. Om möjligt – sprid ut ditt sparande, gärna på fonder och aktier utöver ett sparkonto med bra ränta.

När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS