ANNONS
ANNONS

Entreprenörer fick nej på nej av banken

I artikeln vittnar ett par av alla entreprenörer som fått nobben av banken om problemen som det innebär. Det finns emellertid mindre aktörer som inte behandlar sina kunder lika kyligt, där är det betydligt lättare att få lån. (Foto: Unsplash.com)

Småföretagarna vittnar om kyliga bemötanden av banker, som får hård konkurrens av mer vänligt inställda uppstickare.

”Man kan känna sig uppgiven när ens verksamhet växer och man hade behövt stöd från sin bank för tillväxt men får nej. Ett tag var jag på banken nästan en gång i kvartalet och fick nej alla gånger”, berättar Peter Munteanu, som tillsammans med en kollega startade en videostreamingtjänst inom yoga, hälsa och träning, i Svenska Dagbladet.

Efter upprepade nej från banken var Peter Munteanu nödd och tvungen att låna av släkt och vänner. Han tog även ett blancolån medan hans kompanjon lånade på bostaden.

ANNONS
ANNONS

Det har tidigare uppmärksammats att många småföretagare i Sverige tvingas ta privata lån och vända sig till nära och kära.

Sonia Lee, som alltid drömt om att få driva kafé, hade egna besparingar men gick ändå till banken för att ansöka om ett lån på 200.000 kronor för att förverkliga sina planer.

”Jag gick till både SEB och Nordea och men de sa bara ’nej, tyvärr’ ”, berättar hon i SvD.

Någon förklaring till varför hon fick nobben gav inte bankerna.

Boo Gunnarsson, företagarexpert på Visma, säger att bankernas kalla attityd skrämmer många från att starta eget:

”Man utsätter sig själv för hög riskexponering när man startar företag. Endast var femte företag har finansiering från banken. Istället väljer man ofta att ta ett privatlån eller låna av släkt eller vänner”, säger han i artikeln och konstaterar att det kan äventyra både privatekonomin och relationen att behöva låna pengar av närstående.

Men det finns alltså fler aktörer på marknaden än de traditionella bankerna. Här kan du alltid ansöka om ett företagslån och få snabbt svar på ansökan.

Varför låta banken lägga krokben för din framtid och dina visioner?

Uppland Kredit arbetar med finansiering av mindre och medelstora företag. Vårt mål hos Uppland Kredit är att göra det hela enklare för småföretagare, allt ifrån ansökan om företagslån, utbetalning och tillslut återbetalningen.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS