ANNONS

Snuvas på miljardarv: ”Det förstör deras liv”

Microsoft-grundaren och världens rikaste man, Bill Gates, är bara ett av många exempel på förmögna som vägrar låta rikedomarna gå i arv. (Foto: TT)

Bill Gates är världens just nu rikaste person med en samlad förmögenhet på 85 miljarder dollar, motsvarande 758 miljarder kronor, enligt amerikanska ekonomitidskriften Forbes lista.

ANNONS
ANNONS

Men att Microsoft-grundaren sitter på världens största pengahög betyder inte att barnen Jennifer, Rory och Phoebe skäms bort i onödan. I stället har paret Gates, med hustrun Melinda, lovat att skänka bort 99 procent av rikedomarna till välgörenhet via stiftelsen Bill and Melinda Gates Foundation som arbetar med bidra med pengar till bland annat bättre sjukvård och utbildning i världen.

”Våra barn kommer att få en bra utbildning och en del pengar, så de kommer aldrig att leva fattigt, men de kommer att behöva gå ut och skapa sina egna karriärer. Att ge barnen enorma summor pengar är ingen tjänst. Det snedvrider allt de gör i att hitta sin egen väg”, har han nyligen sagt, enligt amerikanska Fortune.

I en artikel har det amerikanska affärsmagasinet listat tolv exempel på några av världens rikaste som vägrar låta barnen ärva en förmögenhet. Ett annat exempel är världsstjärnan Elton John, god för motsvarande 4,9 miljarder kronor, som är inne på samma linje som Bill Gates.

”Det är fruktansvärt att låta barnen växa upp med silversked i mun. Det förstör deras liv /…/ Du måste ha någon typ av normalitet, en viss respekt för pengar och arbete”, säger han.

Andra exempel på förmögna som kommer att snuva barnen på miljardarvet, och som tas upp i artikeln, är investmentgurun Warren Buffett (663 Mdr), Facebook-grundaren Mark Zuckerberg (500 Mdr), artisten Sting (2,67 Mdr), American Idol-grundaren Simon Cowell (4,9 Mdr), Star Wars-skaparen George Lucas (44,6 Mdr) samt kompositören Andrew Lloyd Webber (8,9 Mdr).

MISSA INTE: Ärvde hus – fann 100 kilo guld [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Känd radioprofil fick ärva miljoner av okänd – stäms [DagensPS.se] >

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS