ANNONS

Se hit, småföretagare – här finns 106 Mkr i bidrag

Är ditt företag i behov av utveckling? Då kan du ansöka om som mest 250.000 kronor i statligt stöd. Tillväxtverket håller i budgeten och knappt 106 miljoner kronor ska pytsas ut. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: TT)

Kan söka stöd för digitalisering och internationalisering.

ANNONS
ANNONS

Bakom stödet på knappt 106 miljoner står Tillväxtverket i samarbete med länsstyrelser och regioner och det betalas ut i form av affärsutvecklingscheckar, skriver Di.

Maximalt stöd är 250.000 kronor.

”Budgeten kommer härifrån Tillväxtverket. Sedan har regionerna fått söka det de anser sig har kapacitet för. Tidigare har vi utgått ifrån företagsstocken i varje region och landat i en liknande fördelning”, säger Karin Silfversten, programansvarig på Tillväxtverket, skriver Di.

Gotland, Norrbotten, Västernorrland och Jämtland/Härjedalen ingår inte. Enligt Tillväxtverket finns det dock annat stöd att ansöka om i dessa landsdelar.

För att komma i anspråk för stödet måste företaget ha minst två anställda och högst 49 anställda. Omsättningen måste vara minst 3 miljoner kronor och får inte överstiga 10 miljoner euro, framgår det.

Projektet får pågå som längst tolv månader och den som fått en affärsutvecklingscheck får vänta ett år innan företaget kan ansöka på nytt, enligt artikeln.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS