ANNONS

Ny skandal: Mutmisstänkt toppchef förvarnades

Bilden togs i samband med häktningsförhandlingarna mot de inblandade i korruptionshärvan. (Foto: TT)

SR Ekot avslöjar nu att den huvudmisstänkte i korruptionshärvan på Statens fastighetsverk – som DagensPS.se uppmärksammat i flera artiklar – informerades av högsta ledningen för myndigheten om att han var föremål för misstankar om mutbrott.

ANNONS
ANNONS

Kalla Fakta på TV4 hade då börjar nysta i härvan, vilket fick generaldirektören Björn Anderson – som också är en av de misstänkta i skandalen – att föreslå för en annan chef på Fastighetsverket att berätta för den i dag huvudmisstänkte att en polisanmälan gjorts mot honom.

Det här var en och en halv månad innan mannen greps, enligt Ekot och korruptionsexperten Torbjörn Lindhe säger till Sveriges Radio att den misstänkte mannen, som anklagas för att ha använt myndighetens pengar för att samarbeta med externa leverantörer och på så vis kunnat leva i lyx, därmed fått ett försprång till att sabotera polisutredningen.

”Det kan ju absolut vara så att den här huvudpersonen har kontaktat vissa personer och att de har förberett sig. De vet hur de ska svara på ett helt annat sätt eller de har försökt att radera vissa mejl eller något som förekommit. Sannolikheten är ju ganska stor att man försöker påverka vissa personer”, säger Torbjörn Lindhe, som tidigare varit chef på Institutet mot mutor.

Han tror att kontentan blir att inte bara utredningen påverkas utan även den slutgiltiga domen, säger han.

MISSA INTE: Hovet i korruptionshärvan – kan förhöras [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Statliga korruptionshärvan sväller – fyra anhållna [DagensPS] >

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS