ANNONS
ANNONS

Granskning: Fyra av tio reor är bluff

Fyra av tio reapriser under mellandagsrean är bluff, visar Pricerunners jämförelseundersökning. (Foto: TT)

Det konstaterar Pricerunner i en ny jämförelseundersökning, skriver Dina Pengar i Expressen.

Se upp för mellandagsrean, som nu satt igång, lyder varningen.

”Det gäller att inte förföras av alla röda prislappar utan verkligen kolla upp att priset är bättre än vad det tidigare varit”, säger Nicklas Storåkers, vd på Pricerunner, till Dina Pengar, som hänvisar till företagets undersökning på området.

ANNONS
ANNONS

”Företagen höjer priset på varorna fram till julrean för att sedan sätta ned dem med mindre än vad man faktiskt lagt på. Egentligen betalar du mer i dag än vad du skulle ha gjort i höstas för många saker”, förklarar Nicklas Storåkers i artikeln.

Endast 11 procent av de 30.000 mest populära produkterna reas ut i mellandagarna, framgår det, och i snitt ligger rean på blygsamma 17 procent.

Inte mer än så alltså. Och varning utfärdas även för så kallade listpriser, det vill säga priser som tillverkaren satt men som butikerna aldrig skulle sälja varorna för, det handlar om vilseledande priser i reklamsammanhang.

När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS