ANNONS
ANNONS

Dottern: ”Pappa gör allt för att smutskasta mig”

Roger-akelius.jpg

Finansmannen Roger Akelius uppges vara rasande över de senaste dagarnas skriverier.

Dagens PS kunde i tisdags berätta om sprickan i familjeidyllen och den uppslitande familjefejden som tvingat Anna-Maria Fuxén att lämna sina uppdrag i Akelius Fastigheter. I en intervju med Dagens Industri hävdade Fuxén att hon blivit uppsagd som marknadschef men var i övrigt förtegen.

”Formellt slutar jag i maj 2010, men jag har inga vidare kommentarer till det, det får du ta med min pappa”, sa hon till DI.

ANNONS
ANNONS

Det verkar delvis rörs sig om ett bråk om pengar, där Akelius enligt DI krävt sin dotter på 6,4 miljoner kronor för vad han anser var ett lån till en sommarstuga. Det gick så långt att han vände sig till kronofogden.

Roger Akelius publicerade på torsdagen ett öppet brev där han hävdar att grundproblemet är olika uppfattningar om hur hans intjänade pengar ska fördelas i bolaget.

”Anna-Maria framförde skarpt att hon inte har förtroende för mig i denna viktiga fråga. Utan ett förtroende för den person som representerar ägaren i ett bolag kan man inte arbeta i styrelsen”, skriver Akelius enligt Newsglobe.

Akelius tillbakavisar samtidigt uppgifter om att han skulle ha gett sin dotter sparken som marknadschef. Efter fyra års föräldraledighet, liksom att att verksamheten i Göteborg avvecklats, gör att tjänsten inte finns kvar. Eftersom Anna-Maria inte ville flytta till Stockholm blev hon uppsagd, hävdar finansmannen.

Akelius skriver vidare i brevet att han i maj 2009 hjälpte sin dotter att finansiera en sommarstuga på västkusten med 6,4 miljoner kronor.

”För att inte skapa orättvisa mellan mina barn var mitt villkor att Anna-Maria ska amortera den skulden med kommande gåvor från mig. Varje barn skulle få två miljoner per år efterskatt, indexuppräknat, för det nya bolaget, den ena av dessa miljoner skulle användas för amortering. Anna-Maria hävdar nu att dessa 6,4 miljoner var en direkt gåva utan villkor”, skriver Roger Akelius enligt Newsglobe.

Anna-Maria Fuxén säger till Expressen att det är med ”stort vemod” som hon läser sin fars brev i media.

”En stor del av faktauppgifterna är inte korrekta. Jag har kontaktat honom om brevet, och jag har bett honom ta tillbaka det han skriver. I övrigt vill jag inte kommentera detta just nu”, säger hon först.

Till slut väljer hon ändå att svara på Roger Akelius öppna brev.

”Allt är fel, inte en siffra stämmer. Det här är så jävla sjukt”, säger dottern förtvivlat till Newsglobe.

Hon vill inte att familjebråket ska föras i media. På frågan varför hon tror att hennes far skriver som han gör, svarar Anna-Maria Fuxén:

”Det är väl uppenbart. Han gör allt för att smutskasta mig.”
 

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS