ANNONS
ANNONS

Doldis får 25 miljoner av Persson

karl4e3e4.jpg

Mathem tar in 55 miljoner kronor i en nyemission. Den största enskilda investeraren är Karl-Johan Persson, som satsar 25 miljoner kronor via sitt privata investeringsbolag.

Befintliga ägarna Verdene Capital och it-miljonären Jakob Tollery, vd för Compricer, går också in med kapital.

Mathem startade 2005 av Tomas Kull, som tillsammans med sin hustru Karolin Kull kontrollerar 23 procent av bolaget. Han ser Perssons investering som en fjäder i hatten.

ANNONS
ANNONS

”Tillväxten har varit explosionsartad. Under våren har omsättningen växt med 3-5 procent varje vecka”, säger Tomas Kull till tidningen.

Alla är mycket förväntansfulla på vad Karl-Johan Persson ska bidra med kompetensmässigt. Potentialen är enorm. Mathem är i dag marknadsledande inom e-handel med livsmedel i Sverige men trots det har bolaget bara 0,1 procent av den svenska matmarknaden.

Bolaget omsätter i dag 250 miljoner kronor och första målet, att nå lönsamhet, beräknas kunna nås 2014. På längre sikt är målet att omsätta 3 miljarder kronor.

Mathem är 2,5 gånger större än värsta konkurrenten Coop Online. Ica förbereder en större satsning på e-handel med lansering nästa år men som Tomas Kull och internetentreprenören Jakob Tolleryd konstatetar brukar marknadsledaren gynnas av fler aktörer på marknaden.

”Man hjälper varandra att sprida budskapet”, säger Tolleryd till DI.

ÄGARE MATHEM:
Verdane Capital: 58%
Tomas och Karolin Kull (via bolag): 23%
Karl-Johan Persoon (via bolag): 7%
Övriga: 12%

(Källa: Mathem.se)

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS