ANNONS

Aktietips: ”Läge för bottenfiske”

Det kan vara läge att bottenfiska i Clas Ohlson-aktien, anser Privata Affärers Magnus Alfredsson. Bilden är från Wall Street. (Foto: TT)

Börspappret lockar proffs – trots gårdagens kursras.

ANNONS
ANNONS

Privata Affärers Magnus Alfredsson tycker att prylkedjan Clas Ohlsons aktie är värd att stuva i portföljen. Aktien är ned med över 30 procent på fyra månader och i går rasade kursen med tvåsiffrigt på en rapport, som marknaden inte var nöjd med.

Dessutom kom en sänkt aktierekommendation till sälj in från SEB, som anses ha bidragit till kursslakten från 165 till 115 kronor.

Enligt Magnus Alfredsson borde dock den svaga rapporten redan varit inprisad.

Clas Ohlsons aktie är nu alltså nere på en nivå, 115 kronor, som Alfredsson anser bäddar för ”ett läge för ett klassiskt bottenfiske”.

Han menar också att det finns ett mönster i Clas Ohlson-aktien, där kursen går ner under vintern för att återhämta sig under våren.

Dessutom är direktavkastningen i aktien hög, framhåller han i PA-artikeln och förklarar att den, sett till dagens kurs, ligger på 5,5 procent.

Direktavkastningen är, enligt Magnus Alfredsson, ”en bra krockkudde att luta sig emot vid ett köp på nuvarande kursnivåer”.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS