ANNONS
ANNONS

Nordea följer strömmen – höjer boräntor

Nordea lår ifrån sig kritiken och hävdar att storbanken visst är transparent med sina kunder kring boräntan. (Foto: TT)

Så här höga blir dina bolåneräntor efter storbankens beslut, som meddelades nu på onsdagsmorgonen.

Nordea höjer boräntan med tre månaders löptid och ett års löptid med 0,20 procentenheter till 2,09 procent respektive 2,19 procent samt boräntan med två års löptid med 0,15 procentenheter till 2,14 procent.

Boräntan med tre års löptid sänks däremot med 0,10 procentenheter till 1,89 procent.

ANNONS
ANNONS

Det här framgår i ett pressmeddelande från banken.

Nordea sällar sig till skaran av banker som nu justerat upp sina boräntor efter Riksbankens höjning av reporäntan med 0,25 procentenheter till -0,25 procent strax före jul.

Statliga SBAB var först ut att höja sina boräntor efter Riksbankens räntebesked. Därefter följde Swedbank, Länsförsäkringar och Handelsbanken, och nu även Nordea.

”De korta marknadsräntorna har stigit efter Riksbankens besked om höjd reporänta, vilket gör att vi har fått högre upplåningskostnader. Samtidigt är trenden för de längre marknadsräntorna snarare nedåtgående och därför väljer vi nu att ytterligare sänka boräntan på ett av våra bundna alternativ”, säger Michael Skytt, bolånechef på Nordea vars höjningar träder i kraft i dag, onsdag den 9 januari.

Läs även: Expertens råd: Panikbind inte räntan [DagensPS.se] >

När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS