ANNONS
ANNONS

Lyxigast i Sverige – här är flottaste adresserna

fredrik-lundberg.jpg

Det är kreditföretaget Creditsafe som tagit fram listan som publiceras i Dagens Industri.

Sveriges dyraste privathus ägs av Pirjo Bryant-Meisner, gift med Tom Bryant-Meisner, och har ett taxeringsvärde på 32 miljoner kronor. Paret köpte villan år 2000 för 35,1 miljoner kronor av skivbolagsdirektören Robert von Bahr, som själv lade vantarna på huset 1980 för 1,65 miljoner.

”Det är ett helt unikt hus som aldrig förlorar i värde”, sade Tom Bryant-Meisner till Aftonbladet i samband med husköpet.

ANNONS
ANNONS

Fyra av de 20 husen på DI:s topplista ligger på hyperexklusiva Väringavägen i Djursholm, så även drömkåken tillhörande familjen Bryant-Meisner. Andra på gatan som ligger på topp-20 är enligt tidningen Vimplecoms vd Alexander Izosimov, före detta SEB-chefen Lars Thunell och Sune Malmström.

Strandvägen är en annan populär adress bland landets allra rikaste. Mångmiljardären Fredrik Lundbergs villa på gatan, tvåa på taxeringslistan med 28,6 miljoner kronor, har en boyta på 1.592 kvadratmeter. Ett stenkast därifrån, också det på Strandvägen, bor ABBA-miljonären Björn Ulvaeus, vars hus med 18,9 miljoner kronor i taxeringsvärde ligger på 17:e plats på listan.

Framnäsvägen i Djursholm har tre bostäder på 20-i-topp. Här bor bland annat Katarina Bonde som står som ägare till villan med Sveriges tredje högsta taxeringsvärde, 26,8 miljoner kronor.

Femma på listan, efter fyra hus i Djursholm, ligger artisten Per Gessles lyxvilla i Tylösand, som har ett taxeringsvärde på 24 miljoner kronor. Det andra huset på listan utanför Stockholmsområdet ägs av Jenny Lindén, som fick ärva tre miljarder efter sin far, Ulf Lindén. Villan har ett taxeringsvärde på 21,7 miljoner kronor, skriver Dagens Industri.

SVERIGES FEM DYRASTE PRIVATHUS:

1. Väringavägen, Djursholm. Boyta: 954 kvm. Taxeringsvärde: 32 milj. Ägare: Pirjo Bryant-Meisner.

2. Strandvägen, Djursholm. Boyta: 1 592 kvm. Taxeringsvärde: 28,6 milj. Ägare: Fredrik Lundberg.

3. Framnäsvägen, Djursholm. Boyta: 886 kvm. Taxeringsvärde: 26,8 milj. Ägare: Katarina Bonde.

4. Fyrstigen, Djursholm. Boyta: 854 kvm. Taxeringsvärde: 25,6 milj. Ägare: Ragnar Söderberg.

5. Skogsvägen, Halmstad. Boyta: 510 kvm. Taxeringsvärde: 24 milj. Ägare: Per Gessle.

(Källa: DI / Creditsafe)
 

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS