ANNONS
ANNONS

Chefredaktör: Nytt mäklarknep lurar köpare

visning.jpg

Christer Fälldin berättar på sajten att han haft insyn i ”ett antal budgivningar” sedan årsskiftet. I tre av dessa är det enligt honom uppenbart att mäklaren ljugit om utgångsbudet.

Vid en budgivning på Östermalm i Stockholm, med utgångsbudet 6,5 miljoner kronor, påstod mäklaren att en spekulant med signaturen MW lagt ett bud på 6,6 miljoner. Men när budgivningen väl satte i gång, försvann personen plötsligt i budgivningshistoriken.

Veckan efter utspelade sig en liknande händelse, även denna gång under en budgivning på Östermalm.

ANNONS
ANNONS

Comboloans källa uppger att han fick ett sms från mäklaren om att säljarna var beredda att acceptera det bud de hade fått, trots att det inte blivit någon ytterligare budgivning efter utgångsbudet på 6,95 miljoner.

”Efter ett par veckor inkom ett nytt sms med beskedet att samma lägenhet nu hade ett nytt utgångsbud cirka en halv miljon kronor lägre än det bud säljarna enligt mäklaren redan hade fått och var beredda att skriva under på”, skriver Christer Fälldin.

Han tillägger att det att döma av kommentarerna till krönikan verkar som om mäklarnas tricks inte bara förekommer på ”de överhettade bostadsmarknaderna i storstäderna”. Även i mindre städer pågår fifflet, enligt Christer Fälldin.

”Det märkliga är ju att detta är ett helt öppet pågående fulspel som ingen egentligen försöker göra någonting åt”, skriver han på Comboloan.se.

Chefredaktören menar att det krävs mer än bara frivilliga jämförelsepriser mellan olika objekt för att få bukt med problemen på marknaden. Fälldin efterlyser bland annat transparenta budgivningar.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS