ANNONS

Booli: Mäklare överdriver prisfall på bostäder

Enligt Booli har bostadspriserna i Stockholm fallit med 7 procent - och inte 15 procent, som många mäklare påstår. (Foto: TT)

Prisraset inte ens hälften så stort som det görs gällande, enligt Booli.

ANNONS
ANNONS

”Marknaden har inte gått ner 15 procent som flera mäklarbyråer sagt, däremot ser vi att priserna är 7 procent lägre i Stockholms kommun i år jämfört med november 2016”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i en kommentar.

I pressmeddelandet, som refereras av Nyhetsbyrån Direkt, framhåller Booli att många säljare valt att avvakta med att avyttra bostaden, eftersom de inte accepterat buden som kommit in.

”Marknaden går inte ner i realitet förrän köpare och säljare är överens om priset och affären går igenom”, förklarar Matilda Adelborg.

Booli har märkt att köpare och säljare har olika prisförväntningar, och att en stor andel prissänkta annonser figurerat.

Men prisnedgången på bostäder, åtminstone i Stockholm, är oavsett det inte hälften så dramatisk som mäklarna gjort gällande.

”Mäklarna har en bra fingertoppskänsla – men det är viktigt att skilja på vad som faktiskt hänt och vad som är en möjlig utgång. Som det ser ut just nu har säljarna inte accepterat några anmärkningsvärt lägre prisnivåer”, deklarerar Matilda Adelborg.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS