ANNONS

Så blir du rik på hållbara aktier

rosen.jpg

Carl Rosén, som varit Aktiespararnas vd i tre år, får i april en ny tjänst som chef för statligt ägande på näringsdepartementet, skriver SvD, där han varnar småsparare att se upp med bankernas egenintressen i hållbart sparande på börsen.

ANNONS
ANNONS

Carl Rosén har skrivit boken ”Bli rik på hållbart sparande” och menar att det inte alls behöver vara så krångligt att investera hållbart.

Oljebolag och andra bolag som påverkas negativt av klimatfrågan utesluter han ur sin portfölj. Orsaken är förstås risken för värdeminskningar.

Men även tobaks- och sockerbolag kalkylerar han med går en dyster framtid till mötes. Han spår att det kan bli aktuellt med straffskatter och även framtida skadestånd när det gäller tobaksindustrin.

Innovativa bolag inom hållbarhet tror Carl Rosén däremot starkt på, förklarar han i SvD-artikeln medan han betecknar miljötechbolag som mer riskabla.

”Det är ingen tvekan om att det är lottsedlar. Bränslecellsbolag exempelvis kännetecknas av nästan inga intäkter och väldigt höga värderingar. De tycker jag inte att man ska lägga några pengar i. Men det finns etablerade företag med lägre risk, exempelvis Nibe som gör bergvärmepumpar”, säger Carl Rosén till Svenska Dagbladet, där han betonar att han har en tumregel: ”12-15 aktier i sex till sju olika branscher”.

Klädjätten H&M är ett av bolagen i hans egna portfölj, berättar han.

LÄS MER:”Carl Rosén: Så blir du rik på hållbart sparande” (SvD Näringsliv) »

Missa ingenting – få dina nyheter via Facebook!

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS