ANNONS

Muller gör comback: ”Konstruerar bud”

”Det är svårt att stoppa hans entusiasm för Saab. Vi får mycket hjälp av honom”, säger Ahmed Zamier, delägare i Brightwell Holdings, till tidningen.

ANNONS
ANNONS

På onsdagskvällen anländer Zamier till Sverige tillsammans med Brightwells andra hälft, Alphan Manas och under torsdagen går färden vidare till Göteborg, där duon ska träffa en icke namngiven advokatbyrå (”en av de största i staden”).

Enligt Di arbetar Brightwell nu hårt för att få till stånd möten med Saabs konkursförvaltare och representanter från näringsdepartementet. 

Som svar till alla tvivlande branschskeptiker uppger Zamier att han rekryterat en bilgrupp på 10 personer med ”folk från exempelvis Ford och Landrover”. Dessa arbetar just nu i Sverige med att förbereda ”ett detaljerat bud”, säger finansmannen till tidningen.

”Det är lätt att begå misstag och vi vill inte göra det”, säger han. 

Saabs konkursförvaltare Hans L Bergqvist säger till Di att det under de senaste dagarna inkommit två nya intressenter på hela Saab. Sedan tidigare finns 4-5 intressenter, varav ”de flesta utländska”.

Bergqvist avvisar all kritik med att hans arbete går för långsamt och hävdar att han i sin tur försöker skynda på budgivarna. Huvudspåret är att sälja Saab som en helhet, alltså större delen av de tillgångar i de tre bolag som har gått i konkurs.

”Det behöver inte nödvändigtvis innehålla en fortsatt tillverkning av Saabbilar”, säger Hans L Bergqvist.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS