ANNONS

Fed väntas inte höja

tac37951.jpg

Inför onsdagens räntebesked räknar de flesta bedömare med att nästa gång Fed höjer räntan blir i juni i år, enligt en Reutersenkät. Och alla Fed-signaler om att det blir fler räntehöjningar än denna i år kommer att ses som positivt för dollarn.

ANNONS
ANNONS

Inför räntebeskedet har det kommit nya inflationssiffror från USA. De visar att det underliggande inflationstrycket ökade mer än väntat i februari, med draghjälp från hyreshöjningar och högre läkemedelspriser. Inflationssiffrorna utgör viktigt underlag för beslut om framtida räntehöjningar.

Konsumentprisindex exklusive livsmedel och energi steg 0,3 procent i februari, vilket följer på en lika stor prisökning i januari, enligt USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Inflationstakten i februari, det vill säga prisökningen i årstakt, låg därmed på 2,3 procent, den högsta nivån sedan maj 2012.

Analytiker hade i snitt räknat med ett lyft för konsumentpriserna på 0,2 procent på månadsbasis och en inflationstakt på 2,2 procent enligt en Reuters-enkät.

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed), med ett inflationsmål på 2 procent i årstakt, höjde styrräntan för första gången på nästan tio år i december.

Missa ingenting – få dina nyheter via Facebook!

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS