ANNONS

Fed väntas inte höja

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) väntas inte höja styrräntan när onsdagens räntemöte avslutas. Men däremot kan det antydas när nästa höjning kommer.

tac37951.jpg

Inför onsdagens räntebesked räknar de flesta bedömare med att nästa gång Fed höjer räntan blir i juni i år, enligt en Reutersenkät. Och alla Fed-signaler om att det blir fler räntehöjningar än denna i år kommer att ses som positivt för dollarn.

ANNONS
ANNONS

Inför räntebeskedet har det kommit nya inflationssiffror från USA. De visar att det underliggande inflationstrycket ökade mer än väntat i februari, med draghjälp från hyreshöjningar och högre läkemedelspriser. Inflationssiffrorna utgör viktigt underlag för beslut om framtida räntehöjningar.

Konsumentprisindex exklusive livsmedel och energi steg 0,3 procent i februari, vilket följer på en lika stor prisökning i januari, enligt USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Inflationstakten i februari, det vill säga prisökningen i årstakt, låg därmed på 2,3 procent, den högsta nivån sedan maj 2012.

Analytiker hade i snitt räknat med ett lyft för konsumentpriserna på 0,2 procent på månadsbasis och en inflationstakt på 2,2 procent enligt en Reuters-enkät.

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed), med ett inflationsmål på 2 procent i årstakt, höjde styrräntan för första gången på nästan tio år i december.

Missa ingenting – få dina nyheter via Facebook!

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS