ANNONS

Sveriges dyraste lyxvillor – här finns de

booli.jpg

Villan köptes av staten Kuwait i april till en summa av 49 miljoner kronor. Huset såldes av it-entreprenören Mats Wennberg som köpte huset 1992 för ”bara” 8,8 miljoner kronor enligt Aftonbladet. Ingen dålig förtjänst!. Huset har en boarea på 591 kvadratmeter och en tomt på 4959 kvadratmeter. Du kan själv ”flyga” över villan genom att använda Booli.se:s karttjänst här. Booli.se en sökmotor för bostäder och bostadsinformation.

ANNONS
ANNONS

Från Björkenäsvägen 7 är det åtminstone i pengar långt till den näst dyraste villan som vi hittar på Långängsvägen 42 i Danderyd. Huset kostade 27,5 miljoner kronor och köptes nyligen av Avanza-vd:n Nicklas Storåkers. Boarean är 340 kvadratmeter.

Nummer tre på listan över Sveriges dyraste villor är huset på Bråvallavägen 42 på Djursholm. Villan kostade 25 miljoner kronor och köptes i juni av miljardären J Christer Ericssons dotter Fabienne Gustafsson.

Därefter följer i prisordning Fafnervägen 2, Danderyd, som såldes för 24 miljoner samt Väringavägen 12, Danderyd, som såldes för 22 miljoner kronor.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS