ANNONS

Börsbolagens e-post läcker som såll

hackare.jpg

84 procent av de som svarat bland börsens medelstora bolag säger sig ha en strategi för hur känslig information ska beghandlas. Samtidigt uppger bara 19 procent någon form av kryptering när de skickar ut styreslematerial.

ANNONS
ANNONS

”Det är helt uppenbart att företagen glömmer bort styrelsen när de gör sin analys av it-säkerheten. Samtidigt är det ju styrelsen som ofta hanterar den mest känsliga informationen. Bolagen utsätter sig för onödiga risker”, säger Aktiespararnas vd Günther Mårder till tidningen.

”Det är självklart att det förekommer läckage”, säger han och berättar att han själv fått insiderklassad information inför möten, helt okryperad. 

Resultaten i undersökningen, som är gjord av TNS Sifo på uppdrag av Alertsec, bekräftar enligt DI en internationell studie gjord av Thomson Reuters. Även i andra länder är det ofta i styrelsen som it-säkerheten brister.

Ansvaret för att säkerställa säkerheten ligger enligt Mårder hos revisorerna.

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS