ANNONS

Abba-Benny: Det är värsta dödssynden

benny2.jpg

Att ha så mycket pengar som Benny Andersson är enligt honom själv inte alls problematiskt.

ANNONS
ANNONS

”Nej, inte ett dugg. Men har man pengar ska man dela med sig. Man kan till exempel börja med att betala skatt”, säger han till Vi:s Kristina Lindström.

Benny Andersson, som inte hymlar med att han röstar åt vänster och som för ett år sedan gjorde sig känd som den ”hemlige” donatorn till Gudrun Schymans Feministiskt initiativ, tycker att det är viktigt att ”inte flytta pengarna till Jersey” och att bestämma sig för ”vilken sida planket man står”.

Han är besviken över att Sverige blivit ett samhälle där ordet solidaritet urholkats och inte längre betyder något. 

”Girigheten har tagit över. Det är den värsta av dödssynderna!” säger Benny, vars far och farfar var övertygade socialdemokrater, till tidningen.

I intervjun framkommer vidare att 64-årige Benny Andersson fortfarande jobbar hårt och vill komma vidare med musiken. Han vill 15 år efter ”Kristina från Duvemåla” gärna ha en ny utmaning. Helst en stor.

Benny berättar att han för nio år sedan slutade dricka, när han märkte att alkoholen höll på att ta över hans liv. Han kallar det för det bästa han gjort med sig själv.

”Hade jag inte slutat hade jag nog inte suttit här i dag. Alkohol är ett slags filter som lägger sig i vägen för verkligheten. Nu är det borta, det är skönt”, säger affärsmannen i intervjun.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS