ANNONS

Batras (M)ardröm: ”Tiden håller på att rinna ut”

Anna Kinberg Batras (M) motgångar fortsätter.(Foto: TT)

Moderaterna får 19,8 procent av väljarstödet i Aftonbladet/Inizios februarimätning som publiceras på torsdagsmorgonen. Det är den sämsta siffran sedan valet för tre år sedan och ned från förra månadens 21,3 procent. Anna Kinberg Batras parti är därmed återigen Sveriges tredje största efter Sverigedemokraterna, vilka skulle få 21,5 procent av rösterna om det var val i dag, skriver Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Tomas Tobé (M),partisekreterare, säger att han ändå är nöjd att Alliansen är större än de rödgröna.

”Däremot behöver vi moderater öka vårt stöd. Sverige ska vara ett land som håller ihop. Det behövs fler poliser, fler enkla jobb och kortare vårdköer”, säger han till tidningen.

Mätningen största vinnare är Centerpartiet (+ 1,2) medan Socialdemokraterna återigen backar (- 0,8). Miljöpartiet backar och hamnar under spärren (3,7 %).

I en krönika konstaterar Aftonbladets politiska expert Lena Melin att klockan tickar för både S och M. Gör man inte något snarast kommer det bli omöjligt att hämta upp den långa förlustsvit partierna befinner sig i inför nästa val, menar hon.

”Visserligen återstår drygt 1,5 år till nästa val men det är inte oceaner av tid för den som vill vända utvecklingen eftersom både Moderaterna och Socialdemokraterna har usla opinionssiffror.”

MISSA INTE: Åkessons tuffa krav på Kinberg Batra [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Batra om skräcken: ”Ska jag dö nu?” [DagensPS.se] >

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS