Dagens PS

USA och Kina nära ett handelsavtal

Kinas president Xi Jinping. (Foto: TT)
Kinas president Xi Jinping. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 04 mars 2019Publicerad: 04 mars 2019

USA och Kina är allt närmare ett handelsavtal. Avtalet håller på att utformas sedan diskussionerna i februari och ett formellt undertecknande kan ske den 27 mars.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det sker i så fall under ett möte mellan presidenterna Donald Trump och Xi Jinping. Det uppger källor till Wall Street Journal.

Det ska fortfarande finnas många hinder men partnerna närmar sig en uppgörelse. Kina uppges ha erbjudit sig att sänka tullar och restriktioner på flera amerikanska varor, inklusive bilar, kemi och jordbruk. USA å andra sidan kan komma att plocka bort de flesta om inte alla tullar man satt mot kinesiska varor under det senare året, uppges det.

Källorna tillade att båda sidor står inför potentiell attack på hemmaplan för att ha gjort alltför stora eftergifter i villkoren.

Kina väntas förutom att sänka tullar också öka köpen av amerikanska varor i syfte att jämna ut handelsöverskottet med USA. Ett av de stora köpen på detta område kan vara naturgasen från Cheniere Energy för 18 miljarder dollar, enligt källor.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS