ANNONS
ANNONS

Soros: ”Trump försöker skapa maffiastat”

Den amerikanske finansmannen George Soros (t.v) hävdar att president Donald Trump försöker bygga upp en maffiastat i USA. I mitten på bilden syns den legendariske maffiabossen Al Capone. (Foto: TT / montage)

Det hävdar finansmannen George Soros.

Det var under en middag i Davos i går, torsdag, som den amerikanske finansmannen gjorde uttalandet om att president Trump vill bygga upp en maffiastat.

Han tillade att Trump inte kommer att vara framgångsrik i den strävan.

ANNONS
ANNONS

”President Trump försöker skapa en maffiastat, men han kommer inte att lyckas”, sade 87-årige George Soros, enligt SvD Näringsliv.

George Soros deklarerade att republikanen Donald Trump snart är borta från presidentposten.

”Trump-administrationen är ett hot mot världen. Men det är enbart ett tillfälligt fenomen som kommer att försvinna 2020 eller kanske ännu tidigare”, sade George Soros, som tror på en rungande seger för demokraterna i år; hans ambition är att återupprätta ett fungerande tvåpartisystem i USA.

George Soros underströk även att hotet om ett kärnvapenkrig är en verklighet.

”USA går mot ett kärnvapenkrig genom att vägra att acceptera att Nordkorea har blivit en kärnvapenstat. Det skapar en stark motivation för Nordkorea att utveckla sin kärnvapenkapacitet på snabbast möjliga sätt.”

Det är bara inse och finna sig i, enligt Soros, att Nordkorea i dag är en kärnvapenstat och att ingen militär makt enligt honom kan hindra detta faktum.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS