ANNONS

Skattehöjning döms ut: ”Hårresande”

Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson. (Foto: TT)

Som DagensPS.se berättade tidigare i dag är Vänsterpartiet och regeringen överens om att höja inkomstskatten.

Det handlar om två stora förändringar. Totalt rör det sig om 3 miljarder kronor som ska bekosta välfärd och minska klyftorna, hävdar Vänstertopparna Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson i en debattartikel i SvD.

”Det slår mot barnmorskor, poliser och lärare. Det är ett dråpslag mot dem som gör stora insatser i välfärden varje dag”, dundrar Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson i Di, som uppger att han beskriver skattehöjningen som ”hårresande”.

ANNONS

Även Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson Emil Källström är starkt kritisk:

”Det här är inget som Magdalena Andersson är stolt över, utan det här är en solklar eftergift till Vänsterpartiet”, säger han till Di där Mats Persson också framför ett löfte om allianspartierna vinner valet:

”Det är val om 18 månader. Om vi får förtroende kommer vi att riva upp den här skatten. SD har tidigare brutit ut den när frågan i riksdagen. SD är i den här frågan i polemik med oss och står bakom de rödgröna”.

Och så här säger Ulf Kristersson (M) till tidningen om skattehöjningen:

”Jag tycker att det här är riktigt dåligt. Ungefär 1,3 miljoner människor kommer att få behålla mindre än hälften av en löneökning. Regeringen avlägsnar sig snabbt från idén att man åtminstone ska få behålla hälften av en inkomstökning”.

”Det är den sämsta skattereform de gjort hittills. Vi vet att det slår direkt på viljan att utbilda sig och viljan att jobba extra”.

MISSA INTE: V avslöjar: Skatten höjs och fler får betala [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Serverade julbord – då slog Skatteverket till [DagensPS.se] >

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS