ANNONS
ANNONS

Politik: Vad visste Löfven?

Vad döljer Stefan Löfven Den frågan ställer GP i en ledare. (Foto: TT)

Skribenten Adam Cwejman konstaterar att det säkerhetsråd som regeringen inrättade efter ubåtsjakten 2014 sammanträdde 15 gånger utan att statsminister Stefan Löfven fick någon information om skandalen på Transportstyrelsen.

“Det innebär att dessa möten måste ha varit fullständigt innehållslösa. Eller, som Borås Tidnings ledarsida antytt, att mötena inte ägt rum och att det säkerhetspolitiska rådet bara existerat på pappret (BT 4/8)”, skriver GP:s ledarskribent, som menar att det är långtifrån klarlagt när Löfven i själva verket fick kännedom om läckan.

Stefan Löfven hävdar att han inget visste om TS-gate förrän i januari i år, vilket i så fall innebär att “regeringsföreträdare inte kommunicerar med statsministern i, för rikets säkerhet, helt avgörande frågor”, konstaterar Adam Cwejman.

ANNONS
ANNONS

Enligt den nu avpolleterade inrikesministern Anders Ygeman uppstod inget tillfälle att berätta för statsministern – regeringens överhuvud – och dessutom var det ingen information som man pratar om “på fikarasten”.

De här två omständigheterna, att Ygeman inte yppade med ett ord för Löfven om läckan på Transportstyrelsen, och att regeringen har ett säkerhetsråd som inte dryftar frågor som rör allvarliga hot mot rikets säkerhet, behöver utredas och klarläggas, slår Adam Cwejman fast på ledarplats i Göteborgs-Posten.

“Det är dags att regeringen lägger korten på bordet.”

ANNONS
In this article

ANNONS

ANNONS