ANNONS

Nya attacken: ”Vad har de svenska ledarna rökt?”

Sverige används återigen "som slagträ" i amerikansk politik. Denna gång i ett tillspetsat klipp från högerextrema Breitbart, skriver SvD. (Foto: TT)

Tio dagar efter Donald Trumps utspel om Sverige kan den amerikanska högerextrema plattformen Breitbart konstatera en sak: presidenten hade rätt. I ett klipp som publiceras på sajtens Facebooksida radar man upp en rad punkter som pekar på varför Trump inte var ute och cyklade när han uttryckte oro.

ANNONS
ANNONS

I en del i klippet passar Breitbart, vars tidigare operativa chef Stephen Bannon nu blivit presidentens chefsstrateg, tillbaka frågan till Sverige och Carl Bildt efter dennes sågning av Trump.

”Vad har de svenska ledarna rökt?” frågar nu sajten retoriskt i klippet och visar en bild på en ung man med en marijuanapipa.

Svenska Dagbladet har pratat med Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier vid Uppsala Universitet. Han tror att denna typ av ”påståenden och nyheter” kan användas och återanvändas som en politisk strategi i ett allt mer polariserat USA.

”Man tänker inte släppa taget om Sverige som slagträ”, säger han till SvD.

MISSA INTE: Bildt totalsågar Trump: ”Kan leda till folkmord” [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Ledare: Bildt kan ha begått folkrättsbrott [DagensPS.se] >

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS