ANNONS
ANNONS

(M)ardrömmen tar inte slut

Läget är minst sagt prekärt för Anna Kinberg Batras parti. (Foto: TT)

En ny mätning från Aftonbladet/Inizio visar att Moderaterna nu bara har 17,6 procents väljarstöd – det sämsta resultat under mandatperioden.

Partiet har tappat var fjärde väljare sedan valet, skriver Aftonbladet och konstaterar att med bara ett och ett halvt år kvar till nästa val så genomgår Moderaterna en kraftig opinionskris.

“Det finns en kritik mot Kinberg Batra och man tappar nu framför allt till Centerpartiet. Tidigare såg vi att M hade tappat mycket till Sverigedemokraterna. Men nu har partiet tappat lika mycket väljare till C sedan valet”, säger Karin Nelsson, analyschef på Inizio, till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Karin Nelsson menar dock att M har chansen att vinna tillbaka väljarna då många, enligt henne, har partiet som sitt näst bästa.

Både M-ledaren Anna Kinberg Batra och hennes närmaste medarbetare, partisekreteraren Tomas Tobé, har som DagensPS.se tidigare berättat klantat till. AKB inbjöd Sverigedemokraterna till samtal och samarbete i vissa politiska frågor i ett utspel som allianspartierna Centern och Liberalerna fördömt.

Tomas Tobé har å sin sida utnyttjat riksdagens tjänstekort för att köpa vin och tågresor på SJ, bland annat åt “en närstående person” – ett agerande som han sedan fått be om ursäkt för och tvingats korrigera; om det nu hjälper?

I den nu aktuella mätningen går SD fortsatt starkt framåt och får stöd av 22,2 procent av väljarna.

Socialdemokraterna får 25,7 procent i mätningen, vilket är långt under valresultatet, medan MP får katastrofala 3,1 procents stöd i mätningen från Aftonbladet/Inizio.

Centern ökar med 1,2 pronentenheter till 12,1 procent. Kristdemokraterna får 4 procent och Liberalerna 4,7 procent.

“Allianspartierna är fortfarande större än de tre rödgröna”, skriver AB där det framgår att Vänstern får 7,1 procent stöd om det vore val i dag.

MISSA INTE: M kan slänga ut Tobé [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: M-topp gör en Mona Sahlin [DagensPS.se] >

ANNONS
In this article

ANNONS

ANNONS