ANNONS
ANNONS

Löfven får mer tid för regeringsförslag

Stefan Löfven (S) får mer tid av talmannen att lägga fram ett regeringsförslag, men säger inget om förhandlingar inletts med L och C. (Foto: TT)

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven har beviljats mer tid att få ihop sitt regeringsalternativ, enligt Sveriges Radio.

Talmannen Andreas Norlén planerar att lägga nytt förslag om statsminister tidigast på onsdag den 5 december klockan 09.00. En ny pressträff hålls tidigast en halvtimme innan röstningen.

Den utökade tiden är välkomnad av Stefan Löfven.

ANNONS
ANNONS

”Processen behöver mer tid och jag välkomnar att talmannen beviljat detta, och att tidpunkten för att formellt lägga fram förslaget om statsminister därmed skjuts fram”, skriver han i ett skriftligt svar till TT.

Förfrågningen om mer tid kommer efter att Liberalerna och Centerpartiet i veckan presenterat kravlistor för att kunna tänka sig ingå i en socialdemokratiskt ledd regering.

Socialdemokraternas partistyrelse har under helgen hållit träff för att diskutera läget men inte velat säga konkret om förhandlingar inletts med Liberalerna och Centerpartiet.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS