Dagens PS

Är detta Sveriges mest jämställda tidning?

I en serie om fyra sammanfattar PS-podden året som gått. Del 2 handlar om det mediala året 2018. Programledare är Marcus Birro (Foto: TT)
I en serie om fyra sammanfattar PS-podden året som gått. Del 2 handlar om det mediala året 2018. Programledare är Marcus Birro (Foto: TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 13 juli 2018Publicerad: 13 juli 2018

I dag handlar Ledarkollen om ny dansk lagstiftning, jämställd media, Brexit och lite Donald Trump.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Uselt med Brexit

DI är tydliga med vad de tycker om Brexit: ” På tordagseftermiddagen presenterade Theresa Mays regering sin vitbok om Storbritanniens EU-utträde. Det är alltså det dokument som fick två ministrar att avgå i måndags. Och det är onekligen en plädering för en ”mjuk brexit”. Men som ändå kan leda fram till en stenhård brexit om inte Bryssel ger med sig.”

Dåliga på att ta hand om kompetens

GP skriver att Sverige är dåliga på att ta hand om utländsk kompetens: “Enligt organisationen Centrum för rättvisa, som engagerat sig i fall av den här typen, har kompetensutvisningarna blivit omtalade även utomlands. Sverige har blivit mindre attraktivt att arbeta i, och högkvalificerade IT-specialister söker sig till andra länder. Svenska IT-företag får svårare att hitta rätt kompetens.”

ETC är landets mest jämställda tidning-Tycker man själv

Veckans kortaste och kanske mest självgoda kommer från ETC: “Det finns bara en jämställd dagstidning i Sverige. Det är Dagens ETC.”

Ny dansk lagstiftning

ANNONS

DN är tydliga med sina åsikter gällande ny, dansk lagstiftning: “Danmarks regering har lanserat lagar som ska få bukt med marginaliseringen i landets utanförskapsområden.  De är ett hot mot demokratiska principer.”

Dagens snackis: Nato. Donald Trump. Han är en clown som glider in på varje möte som ett barn som ätit för mycket socker. När han kommer ut från mötet har allt, alltid, blivit till det bättre. Säger han själv i alla fall…

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS